Hestra Pullover Mitt -kuorirukkaset eivät ole vedenpitävät

Hestra kuvailee Pullover Mitt -kuorirukkasiaan sanalla "waterproof". Myös Scandinavian Outdoor markkinoi rukkasia täysin vedenpitävinä.

Näitä vedenpitäviä rukkasia hankittiin perheeseen kaksi paria viime talvena. Rukkaset pääsivät tosi testiin vasta äskettäisellä lokakuisella päiväretkellä, jossa vettä ja räntää satoi koko päivän. Evästauolla kinttaita riisuessamme huomasimme, että kaikki neljä alushanskaa olivat läpimärkiä. 

Tutkimme, olisiko vettä voinut päästä hanskoihin hihansuista imeytymällä. Joissakin hihansuissa oli hieman kosteutta, mutta ei samanlaisia määriä kuin hanskoissa. Kuoritakin hihat olivat suistaan myös lähes kuivat, joten vesimäärän valuminen hihoja pitkin kinttaan sisään näytti myös epätodennäköiseltä, mutta toki mahdolliselta.

Mökillä päätimme testata kinttaiden vedenpitävyyden. Kuivasimme rukkasest molemmilta puolilta. Kaksi kintasta upotimme veteen, ja kahden kinttaan päälle valelimme vettä kauhalla. Kaikki neljä rukkasta kastuivat sisältä hetkessä. Vesi vaikutti tulevan saumoista sisään. 


Hestra Pullover Mitt kuivana ennen upotuskoetta.




Hestra Pullover Mitt upotettuna kirkkaaseen Konneveteen.


Hestra Pullover Mitt päästi veden sisään alle kymmenessä sekunnissa. Tässä kaadetaan vettä pois rukkasesta.



 

Comments

Popular posts from this blog

Kevytretken kalastusvälineet, Osa 2: heittokalastus

Kahluuvarusteiden keventäminen

Kevytrepun pakkaaminen